Аваков оприлюднив нові зарплати поліцейських

Читать на русском
Заробітна плата керівника Національної поліції з урахуванням усіх надбавок складе 98 тисяч гривень.

Заробітна плата керівника Національної поліції з урахуванням усіх надбавок складе 98 тисяч гривень.

Про це у своєму Facebook розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише «Слово і Діло».

Заступники голови Нацполіціі будуть отримувати в середньому по 70 тисяч гривень, керівники структурних підрозділів апарату та територіальних органів – у середньому по 30 тисяч гривень.

«Новачок і наймолодший за званням поліцейський, який не має вислуги, відразу, зі старту, отримуватиме 6 тис. 163 гривні. І з кожним роком буде заробляти надбавку», – розповів Аваков.

Доки військовим платитимуть менше, ніж поліцейським, контрактної армії не буде – омбудсменУповноважений із питань прав людини в Україні Валерія Лутковська вважає, що у мобілізованих військовослужбовців відсутня мотивація йти на службу в армію за контрактом.

При цьому міністр підкреслив, що нові зарплати отримуватимуть лише ті співробітники Нацполіціі, які пройдуть переатестацію. «Тобто до моменту успішної переатестації всі поліцейські юридично є виконувачами обов'язків. Зі старою (міліцейського рівня) зарплатою та правом поборотися за звання поліцейського й нову зарплату», – пояснив глава МВС.

Аваков також відзначив високу складність тестів і «вкрай високі» вимоги до претендентів. «Кількість колишніх міліціонерів, які «завалили» іспити, вражаюча. Але тільки так обираються гідні», – резюмував міністр.

11 листопада 2015 року Кабмін прийняв постанову №988 «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції», яке передбачає збільшення розмірів їх посадових окладів в середньому в 2-3 рази, а окладів за спеціальні звання - у 12-18 разів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: