В Європі пояснили, що допоможе завершити війну на Донбасі

Читать на русском
Екс-міністр закордонних справ Швеції розповів, що може допомогти вирішити українсько-російський конфлікт на Донбасі.

Під час лекції у Варшавському університеті екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що українсько-російський конфлікт на Сході України може вирішити миротворча операція.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Оптимальним варіантом вирішення російсько-української кризи може бути проведення миротворчої операції на Донбасі за типом місії ООН у Східній Славонії в конфлікті між Сербією та Хорватією в 1996-1998», - розповідає політик.

На його переконання, миротворча місія у Східній Славонії виправдала себе, а її цілі було реалізовано на 80%.

«Окуповану Сербією територію було успішно повернуто Хорватії і зараз вже ніхто й не згадує про цей конфлікт. Ви також можете зробити схожим чином і це буде в інтересах України, Росії і європейської безпеки»,- підкреслив Більдт.

Виступ Путіна довів, що він не знає, що далі робити з Донбасом – експертПолітолог проаналізував щорічне послання Президента РФ і пояснив, чому Путін нічого не сказав про Україну та війну на Донбасі.

Також, екс-глава МЗС нагадав, що в квітні-травні 2014 року Путін був впевнений, що він використає слабкість України, її армії та свою пропагандистську машину і вже за 2-3 місяців створить в Україні так звану «Новоросію».

«Цього не сталося, а значить він програв», - констатував Більдт.

Директор Інституту зовнішньої політики, конфліктолог-міжнародник Григорій Перепелиця в переконаний, що Путін і далі веде війну, а не грається в АТО.

«Мир досягається або капітуляцією, або перемогою. Сьогодні ми маємо «гібридний мир», - зауважив експерт.

Зазначимо, що бойовики продовжують систематично порушувати режим тиші та Мінські угоду обстрілюючи позиції українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: