Уряд Яценюка, готуючись до щорічного звіту, вже порушує закон

Читать на русском
Кабінет міністрів при готовності до щорічного звіту уряду порушив Регламент Верховної Ради, який є Законом України.
Микола Томенко

Кабінет міністрів при підготовці до щорічного звіту Уряду порушив Регламент Верховної Ради, який є Законом України.

Уряд повинен був надати звіт не пізніш як за 15 днів до його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради, пише «Слово і Діло».

Такої ж думки і народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко. За його словами, щорічний звіт діяльності Кабміну чинний прем'єр-міністр Арсеній Яценюк використає як власну «піар-кампанію».

У «БПП» вже готують ґрунт для відставки ЯценюкаНародний депутат з фракції «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна ініціює відставку уряду Арсенія Яценюка й уже підготував відповідний проект постанови.

«На жаль, як я і передбачав, звіт Уряду за результатами його річної діяльності нинішній прем'єр-міністр оцінює як власну піар-кампанію, яку він хоче провести як шоу, а не як серйозну роботу, чітка процедура якої, до речі, передбачена чинним законодавством», – зауважив нардеп.

Як стверджує Томенко, спочатку всі народні депутати мають ознайомитись із цим звітом Кабміну, а 11 грудня після заслуховування доповіді Яценюка, повинні бути заслухані співдоповіді комітетів та проведена повна процедура обговорення (відповідно до п.6 ст. 228 Регламенту Верховної Ради).

«Далі, за підсумками цього обговорення Верховна Рада ухвалює відповідну постанову. У разі, якщо діяльність Кабінету Міністрів визнана незадовільною, Верховна Рада може ухвалити резолюцію недовіри Кабміну без додаткового включення цього питання до порядку денного пленарного засідання парламенту», – заявляє Томенко.

За словами нардепа, згідно з Регламентом та датою звіту 11 грудня парламент повинен був отримати від уряду результати роботи Кабміну ще 26 листопада, але досі ніхто з народних обранців його не бачив.

«Таким чином: по-перше, у справі звіту Уряду вже порушено Закон України. І по-друге, ця ситуація знову підтверджує, що Яценюк налаштувався на проведення 11 грудня у парламенті власного піар-шоу», – зазначив Томенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: