Кравчук: близько 70% складу Кабміну буде змінено

Читать на русском
Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що більше половини очільників Кабінетів міністрів підуть у відставку.

Перший президент України Леонід Кравчук прогнозує відставку більше половини міністрів уряду.

Про це він розповів в інтерв'ю «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

«Багато міністрів, я думаю, процентів 70 буде замінено, тому що є підстави для цього. Я не буду називати прізвищ – це вирішить Верховна Рада», – сказав Кравчук.

Гройсман анонсував зміни у складі Кабміну і готовий оновити коаліційну угодуГолова Верховної Ради України Володимир Гройсман не бачить підстав для переформатування коаліції, але не виключає змін в уряді.

За його словами, якщо розпочати змінювати весь Кабмін і провести дострокові вибори до Верховної Ради, то ніхто не знає, як на це відреагують українці. «Країна в цій ситуації може похитнутися з точки зору подальшої її міцності, єдності і позиції», – вважає Кравчук.

Також, на думку екс-президента України, ставка на іноземців у складі Кабінету міністрів непогано працює, переважно добре виконують свої обов'язки ті, хто входить до складу Міністерства внутрішніх справ.

«Але цим людям (іноземцям – Ред.), хоч вони й професіонали і стоять на антикорупційних позиціях, важко в нових умовах швидко проявити себе. Бо якщо міністр один, а навколо нього всі заступники і всі завідуючі управліннями і так далі, від низу до верху пронизані корупцією, то так швидко змінити ситуацію непросто. Тому, я думаю, тут не треба перегинати», – сказав Кравчук.

Крім того, перший президент України вважає, що на даний момент замінити тиск Заходу, під яким у країні проходять реформи і боротьба з корупцією, тиском громадськості – неможливо. На переконання Кравчука, громадянське суспільство загалом не є єдиним, і воно не завжди готове «професійно ставити питання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: