Склавши депутатський мандат, Мартиненко порушив власну обіцянку

Читать на русском
Нардеп Микола Мартиненко вирішив скласти мандат, хоча обіцяв, що не подасть у відставку з посади голови комітету з питань ПЕК.
Микола Мартиненко

Народний депутат України від фракції «Народного фронту» Микола Мартиненко вирішив скласти мандат, хоча раніше обіцяв, що не подасть у відставку з посади голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу.

Відповідну обіцянку нардепа «Слово і Діло» зафіксувало ще на початку жовтня.

Вчора у прямому ефірі телеканалу ICTV Микола Мартиненко заявив, що вирішив скласти свій мандат, а вже сьогодні його прес-служба повідомила про реєстрацію в апараті Верховної Ради заяви про складання депутатських повноважень. Таким чином, нардеп не виконав свою обіцянку.

Раніше Генеральна прокуратура Швейцарії офіційно підтвердила порушення кримінального провадження проти Миколи Мартиненка. А народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко оприлюднив документи, в яких зазначається, що компанія Мартиненко отримувала 15-20% відкату від контрактів «Енергоатома» та чеської «Шкоди» на постачання обладнання.

Нагадаємо, 6 жовтня 2015 року народний депутат України Микола Мартиненко заявив, що не писатиме заяву про відставку з посади голови парламентського комітету з питань ПЕК, ядерної політики та безпеки, незважаючи на порушене проти нього кримінальне провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: