Мартиненко збереже статус «сірого кардинала» – нардеп

Читать на русском
Склавши депутатський мандат, Микола Мартиненко може втратити вплив на комітет з питань енергетики, але новим головою комітету все одно стане його довірена людина з «Народного фронту».

Склавши депутатський мандат, Микола Мартиненко може втратити вплив на комітет з питань енергетики, але новим головою комітету все одно стане його довірена людина з «Народного фронту».

Про це у своєму Facebook сказав народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Вадим Денисенко, пише «Слово і Діло».

Нардеп переконаний, що в усіх інших питаннях Мартиненко збереже свій нинішній вплив «сірого кардинала». «На нього орієнтується значна частина «фронтовиків» (приблизно 20 людей), він так само буде курувати «Енергоатом». І так само Сергій Лещенко буде продовжувати його тролити. Щоправда, тепер це виглядатиме, як дрібна помста сильному політику, який пішов з Ради», – зазначив Денисенко.

«Справа Мартиненка» або Зростаюча загроза олігархічних війнСправа бенефіціара «Народного фронту» і голови паливно-енергетичного комітету Верховної Ради Миколи Мартиненка загрожує обернутися новим етапом боротьби олігархічних груп і як наслідок – виходом «НФ» з коаліції.

Також політик прогнозує, що у Верховній Раді наступного скликання Микола Мартиненко обов'язково з'явиться й буде знову намагатися очолити комітет з питань енергетики.

Крім того, Денисенко побоюється, що Рада може не відпустити Мартиненка, навмисно не давши необхідної кількості голосів. За його словами, в кадрових питаннях парламент увійшов у клінч.

«Самопоміч» відмовляється голосувати за ці питання, бо вважає, що Ганна Гопко, яка вийшла з фракції, має піти й із посади керівника комітету закордонних справ. «Радикали», які хочуть завести в парламент нову людину замість Злати Огнєвіч, вимагають пакетного голосування, «БПП» хоче, щоб спочатку проголосували їхні кадрові питання (Березенко та низка інших народних депутатів досі не можуть увійти до комітетів, бо вищеназвані колеги по коаліції блокують ці питання). Тому, справді, наступного пленарного тижня парламент може й не розглянути ці питання», – пояснив депутат, додавши, що це не завадить Мартиненку все одно піти з парламенту й «піти доволі швидко».

Нагадаємо, вчора в ефірі програми «Свобода слова» народний депутат від «Народного фронту» Микола Мартиненко заявив, що складає мандат і відмовляється від імунітету через інформаційну кампанію проти нього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: