Турчинов пригрозив союзникам Путіна «11-м вересня»

Читать на русском
Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що спроби домовитися з Росією ведуть до ще більшої ескалації насильства.
Олександр ТурчиновФото: "РБК-Україна"

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що спроби домовитися з Росією ведуть до ще більшої ескалації насильства.

Про це з посиланням на прес-службу РНБО інформує «Слово і Діло».

«Союз із терористами для боротьби з тероризмом – це безумство, що провокуватиме ще більшу агресію та насилля. Цей союз призведе до ще більшої кількості жертв серед мирного населення. Спроби домовитися з Росією та Путіним запускають механізм, який спрацював 11 вересня, але в більш страшних і звірячих масштабах», – зазначив секретар РНБО.

На думку Турчинова, більшість західних політиків не бачать очевидного – підготовки Росії до масштабної війни. З цієї точки зору участь російських військових у різноманітних конфліктах, на переконання секретаря РНБО, не що інше, як відпрацьовування тактичних прийомів та набуття бойовими підрозділами досвіду.

Порошенко і Туск: Росія в Сирії створює більше проблем, ніж вирішуєПрезидент України Петро Порошенко та голова Європейскої Ради Дональд Туск, обговоривши агресивні дії Росії на українському Донбасі та в Сирії, дійшли згоди щодо того, що своїм втручанням росіяни лише погіршують ситуацію на Близькому Сході.

«Потрібно чітко усвідомити: російський режим не збирається зупинятися. Він створює та використовує гарячі точки для випробування нової зброї, відпрацювання нових тактичних прийомів ведення бойових дій, набуття військовими підрозділами бойового досвіду, а також для тиску на непоступливі країни. Путін у будь-який спосіб хоче реалізувати «геостратегію реваншу», – вважає Турчинов.

На його думку, Донбас став «репетицією» ведення сухопутних операцій, у Сирії ж Путін відпрацьовує застосування авіації та ракет. «Потрібно пам'ятати, що ці самі ракети можуть нести ядерний боєзаряд», – нагадав політик.

Додамо, раніше Олександр Турчинов заявляв, що українські силовики вивчають тактику російських ВПС у Сирії, щоб у разі необхідності дати їм відсіч в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: