Група нардепів шантажує Пивоварського, вимагаючи призначити «свого» директора аеропорту «Львів»

Читать на русском
Група народних депутатів із транспортного комітету Верховної Ради вимагає у Мінстерства інфраструктури зробити вибір на користь підтримуваного ними кандидата на посаду директора аеропорту «Львів».
Львівсьий аеропорт ім. Данила Галицького

Група народних депутатів із транспортного комітету Верховної Ради вимагає у Мінстерства інфраструктури зробити вибір на користь підтримуваного ними кандидата на посаду директора аеропорту «Львів».

Про це з посиланням на джерело в Міністерстві економіки пише «Українська правда», передає «Слово і Діло».

За словами співрозмовника видання, напередодні відбулося засідання парламентського комітету з питань транспорту за участі представника Мінінфраструктури.

Нардепи на чолі з партійцем «БПП» Ярославом Дубневичем та Ігорем Васюником і Миколою Кадикалом (обидва представляють «НФ») розкритикували відомство за непрозорість конкурсу з обрання керівника львівського летовища.

«Вони сказали: «або ви віддаєте нам аеропорт, або ми перестаємо з вами співпрацювати, у іншому випадку – ні одна законодавча ініціатива не пройде транспортний комітет». Нардепи також заявили, що на конкурс протягують людей олігархів, які хочуть «вбити» аеропорт», – передає зміст дискусії співрозмовник видання.

Зі свого боку, нардепи пропонують призначити на цю посаду Валерія Поліщука – нині заступника директора аеропорту «Київ».

Сам Дубневич наявність конфлікту між профільним комітетом та міністерством заперечує, однак наголошує на непослідовній політиці відомства. «Кандидатура, яка буде обрана на відкритому і прозорому конкурсі без перетягування і зміни процедур конкурсу, буде прийнята Львівщиною і в тому числі народними депутатами, які є представниками громади Львівщини. Ми лобіюємо розвиток львівського аеропорту для фізичних осіб», – заявив він.

Нагадаємо, як стало відомо 27 листопада, начальником аеропорту «Бориспіль» за результатами конкурсного відбору був призначений екс-директор урядової авіакомпанії «Україна» Юрій Солончук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: