РФ протягом двох днів розробить санкції проти Туреччини – Медведєв

Читать на русском
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив розробити комплекс економічних і гуманітарних заходів проти Туреччини.

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв доручив розробити комплекс економічних і гуманітарних заходів проти Туреччини у відповідь на збиття бомбардувальника Су-24.

Про це повідомляє «Газета.ру», передає «Слово і Діло».

Турецько-російський конфлікт: хроніка подій на кордоні з СирієюСьогодні на кордоні Туреччини з Сирією був збитий російський бомбардувальник Су-24. Турецькі ВПС заявили, що він незаконно перетнув їх кордон.

«Я хочу сказати про економічні заходи. Вчора ми обговорювали це питання з президентом в Єкатеринбурзі. В результаті уряду доручено виробити систему заходів реагування на акт агресії в економічній та гуманітарній сферах», – заявив Медведєв.

За його словами, рішення про комплекс санкцій щодо Туреччини буде ухвалено на підставі закону про спеціальні заходи від 30 грудня 2006 року. Дані заходи запроваджуться у разі їх обґрунтованості та об'єктивності.

«Цей закон розрахований на подібні ситуації й стосується питань гарантування нашої безпеки», – пояснив прем'єр.

Крім того, Медведєв підкреслив, що санкції мають бути розроблені у дводенний термін.

Нагадаємо, раніше турецькі військово-повітряні сили на кордоні з Сирією збили російський бомбардувальник Су-24. Президент РФ Володимир Путін назвав дані дії влади Туреччини «ударом у спину від посібників терористів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: