Економія закінчилася: з наступного року зарплати депутатів ВР зростуть утричі

Читать на русском
У Верховній Раді підготували кошторис витрат парламенту на 2016 рік, який передбачає суттєве підвищення зарплат депутатів та працівників апарату ВР.

У Верховній Раді підготували кошторис витрат парламенту на 2016 рік, який передбачає суттєве підвищення зарплат депутатів та працівників апарату ВР.

Про це з посиланням на «Главком» повідомляє «Слово і Діло».

Крім того, проект витрат передбачає видатки з Державного бюджету на будівництво житла та збереження багатомільйонних витрат на парламентську автобазу та ЗМІ.

Загалом видатки парламенту в 2016 році зростуть до 906 млн грн, при тому, що в поточному році вони складуть 747 млн. Для порівняння, в 2014 році парламент коштував Державному бюджету ще менше – 687 млн грн.

Найбільше збільшення бюджету Ради позначиться на депутатських зарплатах: з нинішніх 6 тис. грн вони зростуть до 17,4 тис. грн. Таку ж суму нардепи отримували 2 роки тому – до введення обмежень урядом Арсенія Яценюка.

Зарплата депутатів у Європі (інфографіка)Рейтинг заробітних плат членів законодавчих органів європейських країн за мінімальним співвідношеням до середніх заробітних плат

Зростуть також капітальні витрати Верховної Ради: гроші потрібні на нову систему голосування, wi-fi у всіх приміщеннях, нові сервери для веб-ресурсів, нову оргтехніку.

Окрема стаття видатків – будівництво житла для народних обранців. Відомо, що лише на проектування житлового будинку в Нестеровському провулку піде 600 тис. грн.

На паливо для парламентського транспорту держава наступного року витратить 27,1 млн грн. Це необхідно для забезпечення 174 автомобілів, автобусів та спецтехніки, що перебуває на балансі Верховної Ради.

Нагадаємо, кандидат у депутати Мустафа Найєм у жовтні 2014 року обіцяв, що питання підняття заробітної плати нардепам стане одним із перших, яке розгляне Верховна Рада восьмого скликання. Однак свого слова Найєм не дотримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: