У «БПП» кажуть, що законопроект Тимошенко не зменшить тарифи на газ

Читать на русском
Нардеп від «БПП» Іван Вінник заявив, що законопроект лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко щодо ренти не гарантує зниження ціни на газ для населення.
Нардеп від «БПП» Іван Винник

Народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Іван Вінник заявив, що законопроект лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко щодо ренти не гарантує зниження ціни на газ для населення.

Про це повідомляє прес-служба партії, передає «Слово і Діло».

У «БПП» пропонують альтернативний варіант зниження ренти на газПісля заяви лідера фракції «Батьківщини» Юлії Тимошенко про бойкотування голосувань за закони в «БПП» вирішили запропонувати альтернативний варіант зниження ренти на газ.

За його словами, даний проект закону №2835 («Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зниження вартості газу для населення») є піаром, оскільки замість зниження вартості газу для населення він насправді зменшує лише рентну плату для газовидобувних компаній.

«На мою думку, назва законопроекту, а саме «Щодо здешевлення вартості газу для населення», не відповідає його змісту. Тому я подав відповідну поправку з пропозицією перейменувати законопроект при підготовці до другого читання й назвати його «Щодо збільшення виручки газовидобувних компаній». Цей термін передбачений податковим кодексом і цілком відповідає суті документа», – заявив Вінник.

Він також зазначив, що на даний момент ціна на газ визначається у відповідності з ціною на ринку, а та вартість, яка зараз встановлена, є пропорцією ринкової ціни. На переконання Вінника, зменшення ренти для газовидобувних компаній призведе лише до збільшення їх прибутку та можливості інвестування в галузь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: