Після саботажу місцевих чиновників декомунізацією займеться Верховна Рада

Читать на русском
Заступник голови ВРУ Андрій Парубій заявив, що 21 листопада сплив термін, відведений місцевим радам на виконання закону про декомунізацію.
Андрій Парубій

Заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що 21 листопада сплив термін відведений місцевим радам на виконання закону про декомунізацію, і тепер цим займеться парламент.

Про це він написав у блозі на «Український правді», передає «Слово і Діло».

«Вірним шляхом ідете, товариші»: в гонитві за історичною справедливістюКрім перейменування вулиць та міст, заборона комуністичної ідеології може нести й несподівані ризики для українського суспільства

«Тепер таке право отримала Верховна Рада. В законі чітко прописаний механізм, коли у разі саботажу місцевих рад парламент за поданням Інституту національної пам'яті отримує можливість виконати закон про засудження комуністичного та нацистського режимів та заборону пропаганди їхньої символіки», – написав Парубій.

За його словами, парламентарі скористаються цим правом у повному обсязі й не дадуть шансів «перефарбованим реваншистам» залишити на український території анклави «русского мира».

«Ми не можемо й не маємо права жити на вулицях й площах, названих іменами катів нашого народу. Катів, які створили найбільш людоїдську імперію у світі. Катів, які вбили мільйони українців через голодомор і червоний терор», – наголосив політик.

Як стверджує Парубій, на даний момент під закон про декомунізацію підпадає 941 населений пункт, який потрібно перейменувати. Також він зазначив, що Верховна Рада має виконати цей закон до 21 лютого 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: