Тест на патріотичність: майбутніх держслужбовців можуть перевіряти на лояльність до України

Читать на русском
Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що майбутні держслужбовці, можливо, проходитимуть тести на лояльність до України.
Антон Геращенко

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що майбутні держслужбовці, можливо, проходитимуть тести на лояльність до України.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«За тими, хто заступає на держслужбу, потрібно передбачити тест на лояльність до держави Україна та вивчення інформації про кандидата за його соціальними мережами та іншими фактами біографії», – сказав Геращенко.

Саакашвілі вимагає від голови Нацполіції відсторонити «сепаратистів-поліцейських» від службиГлава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що він звернувся до голови Національної поліції з вимогою звільнити «сепаратистів» з лав патрульної служби.

За його словами, крім подібних тестів, для тих, хто хоче обійняти високі державні посади, має бути передбачена перевірка на поліграфі на предмет ставлення до Росії та її політики.

«Поки це лише мрії. Але це може стати реальністю в разі, якщо буде політична воля 1/2 Верховної Ради та Президента», – зазначив радник міністра.

Також, як стверджує Геращенко, подібну практику можна буде застосувати й до народних обранців, але на даний момент це не закріплено в Конституції України.

Нагадаємо, 19 листопада в соціальних мережах розгорівся скандал навколо одного з київських поліцейських, Олексія Савкіна, який під час Революції Гідності закликав розігнати протестувальників на Євромайдані. Подібних «сепаратистів-поліцейських» знайшли користувачі соцмереж і в поліції Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: