Яценюк готовий прийняти свою відставку

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що прийме будь-яке рішення парламенту, але в разі його відставки «НФ» не залишиться в коаліції.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що фракція «Народного фронту» обов'язково прийме відповідні заходи, якщо на порядку денному постане питання про його відставку.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду».

«Думаю, з цього приводу «Народний фронт» зробить заяву. Але як ви думаєте, чи може залишитися в коаліції партія, лідер якої був зраджений партнерами по коаліції з президентської фракції?», – повідомив Яценюк.

Водночас він підкреслив, що згоден буде прийняти таке рішення парламенту.

«Я поважаю демократію, і якщо парламент готовий розглядати питання недовіри уряду, це його конституційні повноваження. Президент також має право внести резолюцію недовіри. Я прийму будь-яке рішення українського парламенту», – сказав прем'єр-міністр.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк запевнив, що між ним та Президентом не буде жодних протистоянь та боротьби за повноваженняСказано 28 липня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Однак, як вважає політолог Дмитро Кондратенко ,відставка Яценюка дійсно є інтригою, але слід розуміти, що є низка принципових факторів, які можуть вплинути на це.

«Відставка Яценюка може спровокувати те, що не буде голосів за зміни до Конституції, які внесуть на голосування, і, відповідно, ці зміни не пройдуть, що невигідно Президенту», – пояснив він.

Нагадаємо, Андрій Парубій заявив, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк буде очолювати уряд як мінімум до весни наступного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: