Поки «БПП» не протягне зміни до Конституції, відставки Яценюка не буде – експерт

Читать на русском
Дмитро Кондратенкополітолог

Відставка Яценюка дійсно є інтригою, але слід розуміти, що є низка принципових факторів, які можуть вплинути на це.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Дмитро Кондратенко, аналізуючи заяву Кононенка про те, що змін у Кабміні можна очікувати лише після закінчення його імунітету.

«Йдеться вже не лише про заміну деяких членів Кабміну, але про те, що у разі відставки Яценюка з коаліції вийдуть близько тридцяти представників «Народного фронту», які підтримують Яценюка та Авакова безпосередньо, тому для них принципово залишитися на посадах, на що й вибудована зараз їхня стратегія», – аналізує експерт.

Політолог вважає, що подібні заяви говорять про те, що перекласти відповідальність потрібно на Яценюка, а не на Президента.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк запевнив, що між ним та Президентом не буде жодних протистоянь та боротьби за повноваженняСказано 28 липня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«При цьому, слід розуміти, що потрібні будуть голоси за відставку. Яценюк, наприклад, в останній момент може переконати «Батьківщину» не голосувати за його відставку, якщо він сам підтримає, скажімо, законопроект про зниження ренти на видобуток газу та низку інших законопроектів, які лобіює «Батьківщина», – аналізує Кондратенко.

Крім того, як уточнив експерт, відставка Яценюка може спровокувати те, що не буде голосів за зміни до Конституції, які внесуть на голосування і, відповідно, ці зміни не пройдуть.

Нагадаємо, Андрій Парубій заявив, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очолюватиме уряд як мінімум до весни наступного року.

Сам Арсеній Яценюк нещодавно пообіцяв замінити трьох міністрів в уряді протягом найближчих двох тижнів, а наразі й узагалі хоче ліквідувати шість міністерств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: