Гройсман вважає, що без порушень регламенту ухвалити важливі законопроекти не вдасться

Читать на русском
Глава Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що, порушуючи регламент парламенту, народним депутатам вдається ухвалити важливі законопроекти.

Глава Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що, порушуючи регламент парламенту, народним депутатам вдається прийняти важливі законопроекти.

Про це він розповів у програмі «Лівий берег» з Сонею Кошкіною, передає «Слово і Діло».

За його словами, обов'язок народного депутата – брати участь у голосуваннях і засіданнях комітетів. Але якщо один із парламентаріїв не встигає проголосувати, то, на думку Гройсмана, інших важелів, окрім як ставити це питання на голосування багато разів, у Ради немає.

«Систему потрібно міняти в цілому, і я думаю, що максимум до кінця січня, може раніше, ми представимо разом із нашими європейськими партнерами досить якісний набір тих змін, які необхідно запровадити, щоб регламентувати систему нашої взаємодії», – зазначив глава парламенту.

Також, на думку Гройсмана, проблеми депутатів, які не змогли проголосувати за важливий для України законопроект, є і його проблемою.

«Можна, звичайно, сісти, скласти руки й сказати: «Це не моя проблема». Тоді у нас не буде закону, який регламентує боротьбу з корупцією. Чи не буде закону, який забезпечить ще один крок вперед до безвізового режиму і так далі», – пояснив спікер.

Крім того, Володимир Гройсман вважає, що порушення регламенту щодо постановки одних і тих самих законопроектів забезпечує результативне голосування за якісні закони, які потрібні для реформи держави. Він також заявив, що готовий відповідати за порушення у правовому полі, якщо такі питання до нього виникнуть.

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що закони, які ухвалюються парламентом, непогані, але над їх реалізацією потрібно попрацювати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: