Скасовувати трудові книжки доречно в період процвітання, а не кризи й бідності – експерт

Читать на русском
Галина Третьяковаголова Інституту громадянських свобод

Набагато зручніше було б, якби існувала єдина база, але заміна трудових книжок потребує великої суми коштів та багато часу. Зараз це несвоєчасно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла головний експерт групи «Пенсійна реформа» «Реанімаційного пакета реформ», генеральний директор «Української федерації убезпечення» Галина Третьякова, аналізуючи інформацію про те, що Кабмін пропонує скасувати трудові книжки.

«Насправді, Кабмін займається дурницями. Якби у нас в країні був період процвітання, тоді можна було б думати про якийсь розвиток. Але думати про трудові книжки, коли в країні безлад, коли населення біднішає, не зовсім доречно», – відразу зауважила експерт.

За її словами, альтернативою трудовим внижкам є соціальні картки й, можливо, через якийсь час це дісно буде актуальним, але не зараз.

«Це відніме дуже багато ресурсів, щоб все завести, замінити бази, щоб все запрацювало. На це все потрібно багато часу та великі кошти», – наголосила вона.

«Звісно, ми маємо розвиватисья. Знову ж таки, люди ходять, щоб оформити пенсію. В трудовій книжці стоїть запис, печатка, номери наказів, а все одно люди просять, щоб їм оформили довідку, що вони дійсно працювали на певному підприємстві. Навіщо тоді робили запис в трудовій книжці, якщо її знову через якийсь час потрібно підтверджувати? А якщо підприємство ліквідовано? Звісно доречніше, щоб була єдина база. До того ж, великий шматок роботи працівників хоча б кадрової сфери був би знятий», – пояснила Галина Третьякова.

Нагадаємо, що міністр соціальної політики Павло Розенко раніше пообіцяв провести реформування фондів соцстрахування, але так і не зміг дотримати слова. Переглянути всі обіцянки Павла Розенка можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: