Більше половини законопроектів Кабміну відкидаються депутатами – Яценюк

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що 60% запропонованих Кабінетом міністрів законопроектів відкидаються народними депутатами.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що 60% запропонованих Кабінетом міністрів законопроектів відкидаються народними депутатами.

Про це він сказав на засіданні уряду, передає «Слово і Діло».

«Показник тих законів, які ухвалюються в парламенті, далекий від того, на що ми сподівалися, підписуючи коаліційну угоду. 40% – це дуже мало», – зазначив глава Кабміну.

За його словами, уряд у майбутньому планує завершити низку реформ, які потрібні для економічної та соціальної стабілізації. Також прем'єр сподівається, що Верховна Рада підтримає заплановані реформи та їх реалізація не спричинить проблем у чиновників.

Доля коаліції: варіанти розвитку подій у парламентській більшостіЧи зможе Україна уникнути чергового парламентського скандалу, який із високою вірогідністю призведе до розпуску Верховної Ради і ще одних перевиборів?

Крім того, Арсеній Яценюк повідомив, що перший етап реформування системи освіти завершено, й закликав депутатів ухвалити новий закон про освіту. Не забув глава Кабміну і про медицину.

«У парламенті перебуває пакет законодавства (реформ МОЗу – Ред.). Ми нарешті маємо відмовитися від фінансування ліжок і перейти до фінансування пацієнта й конкретних медичних послуг», – зазначив прем'єр.

Як стверджує Яценюк, в ході ухвалення пакета реформ, пов'язаних з Бюджетом і з податками, уряд розглядатиме додаткове законодавство, що стосується соціальної та гуманітарної сфери. Він також повідомив, що дане питання буде обговорюватися на консультаціях із парламентськими фракціями наступного тижня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: