Порошенко з Ердоганом домовилися про захист прав кримських татар

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко обговорив з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом питання, пов'язані з правами кримських татар в окупованому Криму.

Президент України Петро Порошенко обговорив з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом питання, пов'язані з правами кримських татар в окупованому Криму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

МЗС України закликає РФ припинити утискання прав українцівМіністерство закордонних справ України обурене політикою російської влади, що спрямована на утискання прав українців та кримських татар.

Під час телефонної розмови між президентами держав Ердоган вкотре підкреслив, що Туреччина не визнає незаконної анексії українського Криму. Також президент Туреччини подякував Порошенку за увагу, яку той приділяє правам кримських татар на окупованому півострові.

«Співрозмовники наголосили на неприпустимості утисків з боку російської влади, яких зазнають кримські татари на півострові, та висловилися за продовження взаємодії з метою захисту їхніх законних прав», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Крім того, Ердоган наголосив, що його країна надалі сприятиме відновленню територіальної цілісності України, але тільки дипломатичним шляхом. Президенти також скоординували зусилля напередодні саміту G20 («Великої двадцятки»), який відбудеться 15-16 листопада в Антальї, де обговорюватиметься українське питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: