МЗС України закликає РФ припинити утискання прав українців

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України обурене політикою російської влади, що спрямована на утискання прав українців та кримських татар.

Міністерство закордонних справ України обурене політикою російської влади, що спрямована на утискання прав українців та кримських татар.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр МЗС.

«У МЗС України вкрай обурені цілеспрямованою політикою російської влади, спрямованою на знищення не лише Української держави та переслідування її громадян, але й усього, що може бути пов'язаним з українською культурою», – йдеться у повідомленні.

За словами представників міністерства, Росія продовжує ігнорувати вимоги міжнародної спільноти припинити системне порушення прав людини в окупованому Криму. На переконання МЗС, метою РФ є знищення будь-якого зв'язку окупованої території з рідною державою й саме тому Кремль продовжує утискання на півострові.

Проти власника ATR у Росії порушили справу за організацію блокади КримуСлідчий відділ управління ФСБ Росії в Республіці Крим та місті Севастополі порушив кримінальне провадження щодо Ленура Іслямова.

«Від цього страждають мільйони громадян України, передусім – кримські татари та етнічні українці. Останніми жертвами боротьби зі свободою слова та національною ідентичністю стали кримськотатарський телеканал ATR у Сімферополі та його співробітники Ліля Буджурова та Ельзара Іслямова, а також рідні активіста Ленура Іслямова», – наголошують у МЗС.

Також у МЗС окремо занепокоєні спробами Кремля відірвати потужну українську діаспору Росії від свого національного коріння.

«Розпалюючи ненависть до всього українського, Кремль намагається остаточно зруйнувати те, що колись слугувало основою для взаєморозуміння між нашими народами, та нагнітає в російському суспільстві атмосферу міжнаціональної ворожнечі», – заявляють у відомстві.

МЗС України вимагає від Росії негайного припинення такої політики руйнації та виконання у повному обсязі власних міжнародних зобов’язань у сфері захисту прав людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: