МВС почало розслідувати фальсифікації результатів виборів на Черкащині

Читать на русском
МВС порушило кримінальне провадження щодо можливих фальсифікацій і спроб спотворення результатів місцевих виборів у Черкаській області.

МВС порушило кримінальне провадження щодо можливих фальсифікацій і спроб спотворення результатів місцевих виборів у Черкаській області.

Про це у своєму Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, пише «Слово і Діло».

Кримінальне провадження порушено за частиною 4 статті 158 Кримінального кодексу України – підробка виборчих документів, вчинена членами виборчої комісії.

Як повідомив Шкіряк, правоохоронці перевіряють надану представниками політичних сил інформацію про фальшування підрахунку голосів на користь окремих суб’єктів виборчого процесу.

Якою буде більшість у міській раді Черкас? Екс-нардепУ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» екс-нардеп поділився міркуваннями щодо потенційного складу нової Черкаської міськради на предмет можливих конфігурацій зі створення коаліції.

«З представників апарату УМВС створено слідчу групу. Проводиться допит членів виборчої комісії. Готується клопотання до суду для вилучення оригіналів протоколів виборчих комісій. Всі покази та зібрані матеріали будуть долучені до матеріалів справи», – розповів радник глави МВС.

Шкіряк обіцяє, що слідчі дії будуть проведенні об’єктивно та відкрито із залученням громадськості. За його словами, дане розслідування перебуває під особистим контролем начальника УМВС України в Черкаській області Владислава Пустовара.

«У разі доведення протиправних дій з боку представників виборчих комісій винуватцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до десяти років», – уточнив Шкіряк.

Як відомо, сьогодні представники шести політичних сил прийшли до голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка через нічні події в обласній виборчій комісії, коли стало відомо, що до обласної ради проходить «Опозиційний блок». Водночас у інших партій, як стверджують активісти, голоси відібрали.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: