Матіос розповів подробиці замаху на Шокіна

Читать на русском
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що слідство знає про замовника та виконавця замаху на життя генпрокурора Шокіна.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що слідство знає про замовника та виконавця замаху на життя генерального прокурора Віктора Шокіна.

Про це він сказав на брифінгу, передає «Слово і Діло».

«Було 3 кулі. Слідство знає про стрілка, його замовників, і про те, що вони знали, де сидить генпрокурор й стріляли в тулуб», – повідомив Матіос.

За його словами, замах стався під час проведення службової наради, на якій сидів генеральний прокурор і працівники ГПУ. Як стверджує Матіос, завдяки броньованому склу генпрокурор залишився живим.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що слідство знає про замовника та виконавця замаху на життя генпрокурора Шокіна.
фото вікна, в яке стріляв невідомийфото: Hromadske.TV

«Це вперше в історії України стався замах на особу на такій високій посаді. Слідство проводить СБУ, в деяких з оточуючих будинків виявлено сліди злому замків для потрапляння на дах будинків. На вулиці Гусовського розташовані кілька цікавих установ, одна з них – «Укрпідшипник». Потрібно подивитися, що це за установа й кому належить», – заявив військовий прокурор.

Також Матіос розповів, що куля була випущена та спрямована прицільно з використанням тепловізора. «Тому що штори були закриті, а побачити тінь було неможливо», – додав він.

Крім того, головний військовий прокурор наголосив, що всі три постріли були спрямовані в різні частини скла й саме у тому напрямку, де сидів генпрокурор Шокін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: