Попри обіцянки Ситника, НАБУ досі не розпочало роботу

Читать на русском
Директор НАБУ Артем Ситник заявляв, що у жовтні відомство розпочне активні розслідування, але з якихось причин цього не сталося.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляв, що у жовтні відомство розпочне активні розслідування, але з якихось причин цього не сталося.

Відповідну обіцянку директора антикорупційного бюро Ситника «Слово і Діло» зафіксувало в середині червня.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник обіцяє, що Антикорупційне бюро почне розслідування з жовтня 2015 рокуСказано 16 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Станом на 31 жовтня НАБУ так і не розпочало повноцінних розслідувань, оскільки антикорупційного прокурора Генеральної прокуратури України досі не призначено, а без нього бюро не зможе розпочати свою роботу. Таким чином, Артему Ситнику не вдалося виконати свою обіцянку, хоча й не через власні недопрацювання.

27 липня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України отримало доступ до баз даних Міністерства юстиції та Міністерства внутрішніх справ. А 15 вересня перші 25 детективів Антикорупційного бюро прийняли присягу.

Нагадаємо, 16 червня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що активні розслідування Антикорупційного бюро розпочнуться вже у жовтні поточного року. 25 серпня директор відомства засумнівався в тому, що у жовтні вдасться запустити роботу бюро. Одною з причин Ситник назвав затримку створення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, без якої бюро не зможе почати розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: