Кабмін ухвалив рішення про норми споживання газу

Читать на русском
Уряд встановив соціальну норму в розмірі 1200 кубометрів на весь опалювальний сезон (6 місяців).

Уряд встановив соціальну норму в розмірі 1200 кубометрів на весь опалювальний сезон (6 місяців).

Про це Арсеній Яценюк повідомив на зустрічі членів уряду з представниками пікетувальників під Кабінетом міністрів, передає «Слово і Діло».

Це означає, що людина може сама визначати, скільки газу використовувати в рамках соціальної норми щомісяця протягом опалювального сезону.

Також було прийнято рішення, що в лютому 2016 буде здійснено контроль реальних витрат газу населенням для опалення та оцінена необхідність збільшення соціальної норми у разі холодної зими.

Крім того, глава уряду підписав постанову, якою спрощує перерахування субсидій за житлово-комунальні послуги на зимовий період. Воно буде здійснюватися в автоматичному режимі без подачі повторних заявок.

Урядом також вносяться зміни до порядку перерахунку вартості опалення підприємств ЖКГ, який проводитиметься в щомісячному режимі в залежності від зовнішніх температур, а не раз на півроку, як було раніше.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк запевнив, що держава більше не буде дотувати олігархів, які заробляли мільярди на газовому бізнесіСказано 16 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Прийнято також рішення, згідно з яким за результатами першого кварталу наступного року в залежності від ціни імпортованого газу і курсу національної валюти буде здійснено коригування ринкової ціни природного газу.

Прем'єр-міністр України підписав зміни до постанови про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування, яке передбачає встановлення коригуючих коефіцієнтів для розрахунку видатків газу, електричної та теплової енергії на потреби опалення в залежності від поверховості будинків, нормативи користування послугами для централізованого опалення за умови обладнання житлових будинків приладами обліку теплової енергії, газопостачання за наявності, за відсутності газових лічильників, електричною енергією для індивідуального опалення, диференційовано за періодами часу.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в парламенті вже є два законопроекти - про прозорість нарахування тарифів і про НКРЕКП, який передбачає незалежність цього органу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: