Глава «Нафтогазу» розповів, хто і скільки платитиме за газ цієї зими

Читать на русском
Українці, які використовують газ для опалення, платитимуть по 3,6 грн за куб. м газу за перші 200 кубометрів на місяць. Весь обсяг, спожитий понад норму, буде продаватися за ціною 7,188 грн.
Андрій КоболєвФото: Радіо Свобода

Українці, які використовують газ для опалення, платитимуть по 3,6 грн за куб. м газу за перші 200 кубометрів на місяць, а споживачі, які не використовують газ для обігріву житла, а лише для приготування їжі та підігріву води, заплатять 7,188 грн за кубометр.

Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» розповів глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, інформує «Слово і Діло».

Він нагадав, що споживачі, які використовують газ комплексно, тобто і для опалення в тому числі, мають право придбати 200 кубометрів природного газу щомісяця за ціною 3,6 грн за кубометр. Весь обсяг, спожитий понад норму, буде продаватися за ціною 7,188 грн. «Це ще не ринкова ціна, але вже наближена до ринкової. Ринкова зараз ближче до 8 грн за кубометр», – уточнив глава «Нафтогазу».

Кількість пільгових кубів газу для українців хочуть збільшити вдвічіГлава фракції «БПП» Юрій Луценко заявив, що готує законопроект, в якому передбачено не 200, а 400 кубічних метрів газу на сезон за пільговою ціною.

За словами Коболєва, українцям, які не мають лічильників і будуть використовувати газ лише для приготування їжі та підігріву води, доведеться заплатити за «блакитне паливо» згідно з установленими нормами (3 кубометри на місяць на одного споживача) за ціною 7,188 грн за кубометр. «Тобто газ на людину на місяць обійдеться в 22 грн. Якщо людина оформить субсидію, то буде платити ще менше», – розповів керівник НАК.

Чиновник також повідомив, що на сьогоднішній день у підземних сховищах «Укртрансгазу» є більше 16,5 млрд кубометрів газу, а до закінчення жовтня планується збільшити кількість до 17 млрд. «Сподіваємося, що цього вистачить при раціональному використанні газу», – резюмував Коболєв.

Згадати всі обіцянки глави «Нафтогазу» можна тут, а обіцянки його колег дивіться за цим посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: