Заступник Шокіна розповів, як можна повернути виведені з України активи

Читать на русском
У Євросоюзі органам слідства має вистачити двох років, щоб накласти арешт на активи за рішеннями українських судів і через механізми правової допомоги.

У Євросоюзі органам слідства має вистачити двох років, щоб накласти арешт на активи за рішеннями українських судів і через механізми правової допомоги..

Про це розповів у інтерв'ю «Укрінформу» заступник генерального прокурора Віталій Касько, повідомляє «Слово і Діло».

«Тут важливо розуміти, що санкції - це політичне рішення органу ЄС, вони жодним чином не стосуються кримінального процесу», - заявив заступник генпрокурора.

За його словами, Головному слідчому управлінню ГПУ потрібно в рамках кримінальних проваджень надати докази кожній країні, де знайдено гроші колишніх урядовців.

Наразі українська сторона надала докази лише щодо декількох кримінальних проваджень.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник обіцяє, що в НАБ буде створено підрозділ для повернення активів із закордонуСказано 3 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Кримінальні провадження щодо колишніх високопоставлених чиновників розслідують слідчі Головного слідчого управління, які підпорядковуються Юрію Столярчуку. Міжнародне управління постійно нагадує нашому слідству, що часу до закінчення терміну дії адміністративних санкцій ЄС залишається все менше і менше», - повідомив Віталій Касько.

За інформацією голови правління «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна, за останні півроку в результаті конфіскації незаконних корупційних активів до Державного бюджету України повернулося лише 7 тис. грн.

Нагадаємо, раніше в науково-експертному управлінні Верховної Ради України прийшли до висновку, що закон про створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими злочинним шляхом, не відповідає вимогам Конституції України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: