Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Дніпра
  • Член політради партії "Українське об'єднання патріотів - "УКРОП"

Філатов пообіцяв вирішувати проблеми ТПВ у місті

28 вересня 2015 року народний депутат України, кандидат на посаду міського голови Дніпропетровська Борис Філатов у своїй передвиборчій програмі "Стратегія розвитку Дніпропетровська" пообіцяв вирішувати проблеми ТПВ у місті (відео:05:01).
Виконано
Сказано 28 вересня 2015 р.

Джерело

  • http://borysfilatov.com/uk/program
  • http://censor.net.ua/news/435668/v_dnepre_postroyat_musorosortirovochnuyu_stantsiyu
  • https://censor.net.ua/ua/news/3061144/dnipro_zakupylo_15_smittyevoziv_za_78_mln_gryven_schob_zruyinuvaty_monopoliyu_dniprokomuntransu_zastupnyk
  • Лист Дніпровської МР від 11 березня 2020 року
  • Лист Дніпровської МР від 1 жовтня 2020 року

Результат

За час каденції Бориса Філатова у Дніпрі проводили заходи щодо вирішення проблеми ТПВ у місті, тому обіцянка отримує статус - виконано.

Нагадаємо перебіг подій:

10 квітня 2017 року Борис Філатов повідомив, що британська компанія "Фарстон" має намір встановити в Дніпрі сміттєсортувальну лінію вартістю 35 млн доларів і анаеробний біореактор для отримання біогазу з органічних відходів вартістю 15 млн доларів. Реалізація проекту дозволить в Дніпрі щорічно переробляти до 200 тонн сміття. Сміттєпереробний завод і комплекс з реактором можуть запрацювати в Дніпрі вже через рік-два.

Станом на 4 квітня 2018 року Місто Дніпро закупило 15 сміттєвозів за 78 мільйонів гривень.

Станом на 11 березня 2020 року сміттєсортувальну лінію, потужністю 50 тис. тонн/рік, вже збудовано. На цей час завершуються пусконалагоджувальні роботи.

1 жовтня 2020 року в Дніпровській міській раді нам повідомили, що розпочато просвітницьку роботу щодо необхідності роздільного збирання та сортування сміття, зокрема і серед навчальних закладів міста. На першому етапі проєкту обрано 10 закладів освіти, у яких у 2019 році проведено уроки на вищезгадану тему. На цей час через карантині обмеження проведення таких заходів призупинено.

Також Департаментом екологічної політики до кінця 2020 року заплановано відкриття 5 муніципальних пунктів прийому вторинної сировини. У подальшому планується збільшити кількість муніципальних пунктів прийому вторинної сировини та встановлення контейнерів для збору вторинної сировини у комунальних закладах освіти.

У рамках виконання міської комплексної екологічної програми буде продовжено заходи з будівництва та рекультивації об'єкта «Комплекс раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний», а також, за умови фінансування, планується введення в експлуатацію сучасної сміттєсортувальної лінії з великою переробною потужністю на Комплексі раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний» Комунального підприємства «Еко Дніпро».