Москаль вирішив забрати у Балог мандати народних депутатів

Читать на русском
Глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль закликав народних депутатів України Віктора та Івана Балог відмовитися від мандатів у ВРУ в разі отримання депутатства в регіоні.

Глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль закликав народних депутатів України Віктора та Івана Балог відмовитися від мандатів у Верховній Раді в разі отримання депутатства в регіоні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу обласної держадміністрації.

Колишні «хазяї області» опиняться на звалищі історії Закарпаття – МоскальГолова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль звинуватив колишню владу регіону у поширенні фальшивих листівок нібито від його імені.

«Ми навіть не припускаємо, що свою роботу в новообраній обласній раді народні депутати почнуть з обману виборців, тому чекаємо повідомлень із Верховної Ради про складення Віктором та Іваном Балогами повноважень парламентарів. Якщо ж обласна територіальна виборча комісія зареєструє їх обласними депутатами без складення мандатів народних депутатів, це рішення негайно буде оскаржено в суді», – заявив губернатор.

За його словами, згідно зі ст. 78 Конституції України, народний депутат не може мати одночасно мандат депутата обласної, районної, міської, селищної чи сільської ради. Такі ж заборони встановлені в ст. 3 закону «Про статус народного депутата України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: