Меркель заявила про важливу роль України в глобальній безпеці

Читать на русском
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Україна має велике значення для міжнародної безпеки.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Україна має велике значення для міжнародної безпеки.

Про це вона повідомила під час офіційної зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, передає «Слово і Діло» з посиланням на сайт Глави держави.

За словами Меркель, слід чітко розділяти безпеку в Україні і в Сирії. Глави держав знову погодилися, що вибори, які планують провести бойовики на Донбасі, підривають Мінські угоди.

Ратифікація Угоди про асоціацію з ЄС: які країни гальмують процес?22 країни-члена Європейського Союзу вже ратифікували Угоду про асоціацію з Україною, в 4-х – її вже підтримала одна з палат парламенту, і лише в Греції та на Кіпрі геть не поспішають пов'язувати себе з Україною.

Крім Меркель, на виконанні Мінських домовленостей наполягав і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який також зазначив, що заплановані вибори бойовиків ховають Мінськ-2. Кемерон запевнив, що Великобританія і надалі підтримуватиме Україну як політично, так і на практиці, відправляючи військових інструкторів та цільову допомогу Збройним силам України.

Також, глави держав обговорили підготовку до введення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом з 2016 року та перспективи отримання безвізового режиму для українців.

Нагадаємо, що запровадження зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом відбудеться з 1 січня 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: