Деякі партії у Верховній Раді хотіли б провалу виконання «безвізового плану» – нардеп

Читать на русском
У Верховній Раді є партії, які хотіли б провалу виконання «безвізового плану», аби використати цю ситуацію для критики Президента та уряду.

Для безвізового режиму Україна повинна ухвалити ще понад 20 різних нормативно-правових актів.

Про це у своєму блозі на «Новом времени» повідомив народний депутат, перший заступник голови комітету з питань європейської інтеграції Остап Семерак, передає «Слово і Діло».

Семерак побоюється, що саме Верховна Рада може навмисно «завалити» прийняття деяких актів. «Очевидно, що політичні партії у прийнятті «безвізового пакету» заангажовані. Складається враження, що у Верховній Раді є партії, які хотіли б провалу виконання «безвізового плану», аби використати цю ситуацію для критики Президента та уряду», – каже депутат.

Без права на помилку: чи вдасться Верховній Раді здійснити останній крок на шляху до безвізового режиму?Сьогодні у парламенті вирішуватиметься доля подальшого просування України до безвізового режиму із ЄС. Інтрига полягає у тому, що ціла низка законопроектів стосуватиметься кроків щодо створення інституцій для реальної боротьби з корупцією.

За його словами, саме наступний сесійний тиждень у Верховній Раді покаже, чи зможуть українці з першої половини 2016 року їздити в ЄС без віз. «Чи над давно очікуваним рішенням для громадян України переважать політичні інтриги», – резюмував Семерак.

Нагадаємо, днями Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду не зволікати з прийняттям законів згідно з Планом дій з візової лібералізації з Європейським Союзом. Указ, який дає добро на проведення деяких заходів щодо введення безвізового режиму між Україною та ЄС, Глава держави підписав ще в середині серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: