Експерт: посада міністра у справах учасників АТО – передвиборчий популізм Яценюка

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Яценюк готує підґрунтя для створення ще однієї бюрократичної структури.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, аналізуючи інформацію про те, що Арсеній Яценюк пропонує запровадити нову посаду – міністра у справах учасників АТО.

«Немає жодної необхідності створювати окрему посаду міністра для учасників АТО. Всі ці моменти мають регулюватися на рівні законодавства і тут не потрібно якогось окремого посадовця, який би захищав чиїсь інтереси. Чому, наприклад, просто не врегулювати все на рівні страховок, щоб були чітко прописані всі механізми одержання допомоги у разі трагічних випадків? Це все робиться на рівні закону й не потрібно якихось особливих преференцій для когось. Немає потреби у відповідній посаді», – аналізує експерт.

На його думку, це виключно передвиборчий популізм Яценюка, і хоча він не йде на вибори, представники «НФ» є в партії Порошенка.

«Хоча явно вони не беруть участі, але не можна сказати, що вони не впливають на вибори. В кожному разі, суспільство оцінює діяльність як Президента, так і уряду загалом», – зазначив експерт.

Крім того, ми маємо розуміти, якими можуть бути функції міністра без відповідного відомства. «В кожному разі, створення відповідної посади означає створення апарату. Знову ж таки, це бюрократизація. В плані гарантій прав потрібно говорити про судову реформу, а не про створення додаткових бюрократичних структур», – пояснив Олещук.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ще минулого року обіцяв, що буде розроблена програма соціальної реабілітації та інтеграції для військових. Крім того, пізніше він заявив, що Кабмін ухвалить рішення щодо механізму позбавлення статусу учасника бойових дій, якщо до комісії надходять неправдиві відомості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: