У Черкасах партію мера не пустили на вибори міської ради

Читать на русском
Черкаська міська виборча комісія скасувала реєстрацію всього списку «Партії вільних демократів», очолюваної нинішнім мером обласного центру Сергієм Одаричем.
Фото: provce.ck.ua

Черкаська міська виборча комісія скасувала реєстрацію всього списку «Партії вільних демократів», очолюваної нинішнім мером обласного центру Сергієм Одаричем.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Як стверджують у громадянській мережі «Опора», рішення ухвалювалось із порушенням юридичних норм – пізно вночі, не у повному складі та без спостерігачів.

Зокрема, як стало відомо нещодавно, ще в ніч проти 10 жовтня місцевий виборчком вирішив внести зміни до власної постанови від 27 вересня, в результаті чого була скасована реєстрація 31 кандидата від «Партії вільних демократів». Тієї ж ночі комісія відмовилась ухвалювати рішення про реєстрацію ще 12 представників партії.

Однак уже після закриття засідання частина членів міського виборчкому зібралися знову й рішенням 17 осіб проголосували за відкриття нового засідання, на якому «Партію вільних демократів» вирішили не реєструвати вже в повному складі. Зауважимо, що дане голосування відбувалось уже за відсутності спостерігачів.

Представник регіонального осередку Комітету виборців України Максим Михлик не виключає, що ЦВК у відповідь на такі дії розпустить Черкаську міську виборчу комісію й тоді партію мера Одарича все ж зареєструють.

Наразі заяву «Партії вільних демократів» про порушення закону виборчкомом вивчають правоохоронні органи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: