У «БПП» незадоволені заступником Яресько і хочуть її звільнити

Читать на русском
Нардеп фракції «БПП» Андрій Антонищак заявив, що він зареєструє депутатське звернення про звільнення заступника міністра фінансів Олени Макєєвої.
нардеп Андрій Антонищак

Народний депутат фракції «Блоку Петра Порошенка» Андрій Антонищак заявив, що він зареєструє депутатське звернення про звільнення заступника міністра фінансів Олени Макєєвої.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії «БПП-«Солідарність».

Макєєва ігнорує засідання комітету з питань податкової та митної політики і є некомпетентною в даному питанні, скаржиться депутат. Також Антонищак повідомив, що крім нього під звільненням заступниці Яресько готові підписатися ще кілька народних депутатів.

Податкова і митниця можуть стати однією службоюЗаступник міністра фінансів Олена Макеєва вважає, що податкова і митна служби повинні бути об'єднані.

«Макеєва курує питання митниці, а не приходить на комітет. Є урядовий проект закону щодо змін до Митного кодексу України, його мала доповідати заступник міністра фінансів, але прийшов заступник директора департаменту. Тому ми на комітеті прийняли рішення не допускати чиновників нижчого рангу на засідання. Доповідати законопроекти повинні міністр або заступники. Це люди, які можуть прийняти певні рішення, а натомість нам кажуть – ми не знаємо, нам потрібно порадитися», – зазначив нардеп.

Антонищак заявив, що тепер жоден законопроект не пройде, якщо перед тим кожен член комітету не ознайомиться із запропонованими змінами і не надасть свої пропозиції щодо відповідного законопроекту. Більше того, за словами нардепа, запропонований урядом законопроект про реформу митниці планує позбавити Державну митну службу статусу юридичної особи.

Начальники часів Януковича повертаються на митницюЗаступник голови ДФС Костянтин Лікарчук заявив, що начальники митниць часів Януковича повертаються на свої посади.

«Я запитав у представників уряду, що Ви робите, адже у нас є підписані міждержавні угоди з ЄС, де митниця є юридичною особою, а інакше будуть розриватися усі договори, і робота митниці буде просто заблокована. Окрім того, у нас є близько 90 міждержавних угод з різними організаціями – це партнерські угоди, згідно яких у нас іде фінансування митниці, здійснюється навчання митників, обмін досвідом. Ви уявіть собі, що може статися після прийняття такого урядового закону», – заявив політик.

Як стверджує Антонищак, народні депутати профільного комітету Верховної Ради напрацьовують свій варіант законопроекту про реформу митниці, в якому за основу береться європейський досвід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: