Безсмертний розповів про деталі амністії сепаратистів на Донбасі

Читать на русском
Учасники конфлікту на Донбасі можуть бути амністовані тільки після винесення обвинувального рішення суду, а сама амністія може тривати й 10 років.
Роман Безсмертний

Учасники конфлікту на Донбасі можуть бути амністовані тільки після винесення обвинувального рішення суду, а сама амністія може тривати й 10 років.

Про це в інтерв'ю журналу «ФОКУС» розповів представник України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний, пише «Слово і Діло».

За його словами, спочатку на території Донбасу необхідно провести роззброєння, встановити структури влади, а амністія сепаратистів може тривати й 10 років. Водночас, Безсмертний не виключив, що бойовики різних бандформувань також можуть бути обрані.

«Я допускаю, і я знаю, що так і буде. Якщо навіть злочинців оберуть, а влада буде владою, вона притягне їх до відповідальності», – переконаний Безсмертний.

У «БПП» планують провести амністію бойовиків за хорватським сценаріємФракція «Блоку Петра Порошенка» плануює використовувати хорватську модель амністії для сепаратистів Донбасу.

Він також розповів, що амністія учасників подій на Донбасі буде застосовуватися індивідуально після винесення обвинувального рішення суду, а сам процес амністії буде здійснюватися в рамках українського законодавства.

«У 2014 році у нас приймалися перші документи, які передбачають звільнення від відповідальності. Тоді процедура проводилася відповідно до закону про амністію: прокуратура відкривала справу, велося слідство, справа розглядалася в суді. Про що це говорить? Про те, що рамки правозастосування вже були використані. Інших правил в Україні не може бути, тому що це порушення рівності прав щодо учасників таких подій», – резюмував Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: