Держдеп заявив, що доповідь Нідерландів підтверджує їхню версію збиття «Боїнга»

Читать на русском
Держдеп заявив, що доповідь Ради безпеки Нідерландів підтверджує версію США про те, що малайзійський «Боїнг» на сході України був збитий бойовиками.

**Представник Держдепу Джон Кірбі заявив, що доповідь Ради безпеки Нідерландів підтверджує версію США про те, що малайзійський «Боїнг» на сході України був збитий бойовиками. **

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Від самого початку ми говорили, що, спираючись на нашу інформацію, вважаємо, що в цілому район, з якого була пущена ракета, розташовувався на підконтрольній сепаратистами території. І я думаю, що доповідь Ради безпеки Нідерландів підтверджує це», – заявив Кірбі.

Україна візьме участь у розробці механізму правосуддя у трагедії «Боїнга»Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна як учасник спільної групи візьме участь у створенні механізму покарання винних у трагедії малайзійського «Боїнга».

За його словами, район пуску ракети ЗРК «Бук», який був представлений у доповіді, повністю збігається з тим, який вказували свого часу США.

Нагадаємо, в опублікованому 13 жовтня Радою безпеки Нідерландів доповіді міжнародної групи експертів, що розслідувала причини катастрофи, повідомлялося, що розбиття малазійського «Боїнга» 17 липня 2014 року на сході України було викликано розривом боєголовки 9N314M, встановленої на ракеті серії 9М38, випущеної із ЗРК «Бук».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: