Чинний мер Рівного іде на вибори без чіткої програми – експерт

Читать на русском
Чинний міський голова Рівного Володимир Хомко так і не сформулював чіткої комплексної програми напередодні місцевих виборів.

Чинний міський голова Рівного Володимир Хомко так і не сформулював чіткої комплексної програми напередодні місцевих виборів.

Про це, проаналізувавши обіцянки учасників місцевих виборчих перегонів, в ході прес-конференції в рівненському агентстві новин ERVE.UA, що відбулася в рамках спецпроекту «ОБРАНІ», заявив експерт «Слова і Діла» Євген Заїка.

Так, за словами Заїки, нинішній мер Рівного вирішив скористатися відсутністю у виборчому законодавстві норми щодо обов'язкової подачі програми в ході підготовки до місцевих виборів. Хомко зосередився на дрібних ситуативних обіцянках, як от ремонт у 2016 році стадіону «Авангард», щорічне виділення 1 млн грн на велосипедну інфраструктуру, програма співфінансування капітальних ремонтів та підтримки будинків, що не належать до ЖЕКів, благоустрій дворів, парків, ремонт вулиць, а також надання житла сім'ям загиблих учасників АТО.

«Як наслідок, маємо ситуацію, коли один з основних кандидатів, а саме – чинний міський голова Рівного Володимир Хомко, взагалі не має власної програми як завершеного документу з переліком пріоритетів у роботі, а надає перевагу локальним та ситуативним передвиборчим обіцянкам перед своїми виборцями, виконання яких, як відомо, складніше проконтролювати», – констатував Заїка.

Нагадаємо, що, за даними «Слова і Діла», в результаті продажу Хомком 8 земельних ділянок у Рівному протягом 2015 року місто заробило 2,5 млн грн.

Додамо також, що Рівне увійшло до переліку трьох міст (разом із Кіровоградом та Дніпропетровськом), де проходять пілотні презентації системи народного контролю «Слово і Діло» щодо аналізу передвиборчих програм кандидатів у мери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: