Україна обрана непостійним членом Радбезу ООН

Читать на русском
До 2017 року делегація України входитиме до складу Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй у якості непостійного члена.

До 2017 року делегація України входитиме до складу Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй у якості непостійного члена.

Таке рішення було прийняте в ході голосування держав-членів ООН у четвер, 15 жовтня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Twitter представника Адміністрації Президента України Яреми Духа.

За прийняття України до складу Радбезу ООН проголосували 177 країн Організації.

Павло Клімкін уже заявив, що у Радбезі ООН Україна хоч і не матиме права вето, однак намагатиметься обмежити таке право для іншої країни-учасниці органу – Росії.

Нагадаємо, представник РФ у Раді Безпеки ООН уже ветував рішення щодо створення міжнародного трибуналу щодо малайзійського «Боїнга», збитого над територією Донецької області 17 липня 2014 року, а також рішення ООН щодо України, яке визнавало факт анексії Криму. Пізніше представники Франції запропонували добровільно обмежити право вето щодо подібних злочинів, проте інші учасники Ради безпеки цю ініціативу не підтримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: