ООН готова збільшити свою присутність на Донбасі

Читать на русском
Генсек ООН Пан Гі Мун заявив, що організація готова збільшити свою присутність на Донбасі для деескалації конфлікту.
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що організація готова збільшити свою присутність на Донбасі для деескалації конфлікту.

Про це він повідомив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Генсек ООН Пан Гі Мун запевнив у повній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України, й висловив готовність збільшити присутність організації з метою деескалації та стабілізації ситуації на сході України», – йдеться в повідомленні МЗС України.

Порошенко пропонує свою реформу ООНПрезидент України Петро Порошенко заявив, що під час візиту 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН запропонує свої зміни в роботі Радбезу ООН.

Згідно з повідомленням МЗС, Клімкін розповів генсеку ООН про хід переговорів у «нормандському форматі» та тристоронньої контактної групи. Також міністр розповів про стан виконання Мінських домовленостей і готовність України до проведення місцевих виборів.

Крім того, в результаті переговорів було відзначено, що бойовики повинні припинити перешкоджати роботі ООН у гуманітарних питаннях на тимчасово окупованій території Донбасу. За словами генсека ООН, сепаратисти заважають доставкам і розподілу їхніх гуманітарних вантажів для цивільного населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: