У команді «Самопомочі» в Житомирі стався збій – експерт

Читать на русском
Любов Цимбалюк

Мерські вибори в Житомирі базуються на грі соціологічними результатами та рейтингами.

Про це у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналістам «Слова і Діла» розповів політолог Віктор Радчук, аналізуючи шанси кандидатів у мери Житомира на майбутніх виборах.

«Нещодавно була надзвичайно важлива сесія з обговоренням бюджетних питань, на яку демонстративно не прийшли дві категорії депутатів – кандидати від «БПП» та «Опозиційного блоку». Це показово», – відразу відзначив політолог.

Щодо мерських виборів, то є чітка гра соціологічними результатами, але це лише гра.

Конкуренція правих сил: політичний шлях кандидатів у мери ЖитомираЗа крісло голови Житомира 25 жовтня 2015 року поборються 16 кандидатів, однак, найімовірніше, найбільш гостра боротьба точитиметься між чотирма кандидатами, що представляють 3 коаліційних сили та ВО «Свобода».

«Сьогодні чітко видно два основних претенденти – Цимбалюк і Сухомлин. Все залежить від того, як завершиться перший тур. Якщо в першому турі Сухомлин не набере 50+1%, що малоймовірно, то в другому турі перевага буде на боці Цимбалюк, яка йде від більш рейтингової сили», – вважає Радчук.

Щодо кандидата від «Самопомочі», то, на думку експерта, в команді стався певний збій. Вони включились до різних судових тяганин та скандалів.

«При цьому, вони дуже однотипно працюють. Влаштовуються ярмарки, кіно під відкритим небом, на яке вже ніхто не ходить. Пік популярності їхнього рейтингу минув приблизно на початку вересня», – підсумував експерт.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: