Де насправді готують найманців Донбасу?

Читать на русском

Служба безпеки України дізналася про місця підготовки терористів для ведення війни на Сході України.

Глава СБУ Василь Грицак повідомив, що Службі безпеки України відомо про 197 баз підготовки бойовиків як на території України, так і за її межами.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Лівий берег.

«Нам відомо про 197 баз по підготовці бойовиків, які є як на території України – в «ДНР» - це 58 баз, в «ЛНР» - 53 бази, 29 баз підготовки є в Криму, одна база - в Придністров'ї і одна - в Абхазії. Інші - на території Ростовської області», - заявив Грицак.

Також, він зазначив, що деякі з цих баз діють на постійній основі і спеціалізуються на підготовці снайперів, механіків, водіїв, коректувальників вогню.

«Нам відомий кадровий склад, який очолює ці підрозділи», - додав голова СБУ. Глава відомства повідомив, що підготовкою займаються російські офіцери, які по приїзді в Україну змінюють дані про себе, в тому числі, прізвище. Ім'я та по батькові, як правило, залишають.

Також, стало відомо, що в Україні перебувають 6-9 тисяч російських військовослужбовців на постійній основі. Ще близько 50 000 - розосереджені вздовж кордону.

Нагадаємо, днями раніше бойовики терористичного угруповання «ЛНР» порушили режим припинення вогню в районі населеного пункту Троїцьке. Учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі прийняли рішення звернутися до спостерігачів ОБСЄ із закликом провести розслідування обстрілу блокпоста ВСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: