Навіть після виборів Україна не контролюватиме Донбас – експерт

Читать на русском
Вадим Гречаніновпрезидент Атлантичної Ради України

Не потрібно розраховувати на те, що після проведення виборів на Донбасі щось кардинально змінитися.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів президент Атлантичної ради України, генерал-лейтенант у відставці Вадим Гречанінов, аналізуючи інформацію про те, що сепаратисти на Донбасі погодилися перенести вибори на наступний рік.

«Це пов'язано з тією політикою, яку наразі проводить Кремль. Бойовикам та РФ просто потрібно заморозити цей конфлікт, але потім жодних договорів про незалежність не буде. Вони залишать Донбас у складі України, але в тому вигляді, який їх влаштовує. Ці вибори, скоріш за все, не такі вже й принципові, це просто політичний аргумент у переговорному процесі. Для них ці вибори не такі важливі, як для нас», – розповідає експерт.

На його думку, не варто покладати великі надії на те, що після проведення виборів на Донбасі щось кардинально змінитися.

«Політичне та моральне значення ці вибори мають. Але нічого особливо не зміниться, оскільки вони намагатимуться залишитися у складі України, але контроль не віддадуть. Фактично контролювати ці території ми все одно не будемо», – припускає фахівець.

Як відомо, скасування виборів на окупованих територіях було однією з тем зустрічі лідерів України, Франції, Німеччини та Росії в Парижі минулого тижня. За деякою інформацією, вибори на Донбасі можуть бути призначені на лютий наступного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: