«Єдність» Омельченка гратиме на ностальгічних почуттях киян – експерт

Читать на русском
Віталій Кличко

Найбільш вигідним конкурентом для Кличка на місцевих виборах стане екс-мер Києва Олександр Омельченко.

Про це в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналістам «Слова і Діла» розповів політичний експерт Василій Мокан, коментуючи шанси основних кандидатів на посаду мера Києва.

«Нинішній мер Віталій Кличко вже вирішив проблему проходження першого туру, адже ситуація така, що нинішні рейтинги всіх учасників перегонів дають можливість говорити, що це будуть вибори в один тур. На сьогоднішній день є три основні претенденти на друге місце: Береза, екс-мер Омельченко та представник «Батьківщини» Бондаренко. Якщо оцінювати, хто стане суперником Кличка, то найбільш вірогідною кандидатурою є Омельченко, який досить вдало може зіграти на ностальгічних почуттях киян», – розповідає експерт.

Зручний спаринг-партнер: Кличко обрав собі супротивника для другого туру?За потужну «розкрутку» Олександра Омельченка взялися не на жарт. Здавалося б, ну зростає підтримка у пана Омельченка, що тут дивного? Майже нічого, крім кількох фактів.

За його словами, за даними деяких соціологічних опитувань, досить великий відсоток киян відзначають, що найбільш ефективним мером міста за роки незалежності був саме Омельченко.

«Команда партії «Єдність» може грати на цьому. Для Кличка такий суперник є достатньо зручним, оскільки у нього з'являється багато шансів перемогти у другому турі. Хоча вперше запроваджена двотурова система не дає жодному з кандидатів впевненості, що суперники не об'єднають зусилля і не зіграють на антирейтингу переможця першого туру», – аналізує політолог.

Підсумовуючи, він зазначив, що грою в одні ворота це не буде, й кандидат, що вийде до другого туру, може скласти конкуренцію, але все ж Кличко має найбільше шансів перемогти.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: