Вибори на окупованому Донбасі цього року не відбудуться – Луценко

Читать на русском
Лідер фракції «БПП», нардеп Юрій Луценко заявив, що цього року вибори на окупованому Донбасі не відбудуться.

Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка», народний депутат Юрій Луценко заявив, що цього року вибори на окупованому Донбасі не відбудуться.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Цього року провести вибори там неможливо. Потрібен спеціальний закон плюс 90 днів. Очевидно, що цього року це вже не відбудеться», – сказав Луценко.

Також керівник «БПП» підкреслив, що Росія зобов'язана виконати інші пункти домовленостей вже цього року - вивести війська, роззброїти бойовиків та інші.

«БПП» протягуватиме вибори на Донбасі вже після 25 жовтня, щоб не втратити рейтинг – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо перенесення дати місцевих виборів та внесення відповідних поправок до виборчого законодавства України.

Крім того, Юрій Луценко нагадав, що вибори на окупованих територіях Донбасу мають відбутися після виконання умов спеціального закону (контроль ОБСЄ над кордоном, відведення озброєнь, допуск української влади до територій і т. д.), який буде ухвалений Верховною Радою України.

«Участь у виборах братимуть виключно політичні партії, зареєстровані Міністерством юстиції України», – зазначив він.

Нагадаємо, у разі проведення даних виборів, відповідно до Мінських домовленостей, Україна повинна провести амністію бойовиків. У «БПП» повідомили, що розглядають хорватський сценарій амністії, яка тривала близько 11 років. Крім того, амністія не стосуватиметься сепаратистів, причетних до вбивств мирних жителів і збитого «Боїнга».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: