У Путіна вже немає аргументів, тому переговори з агресором стають предметними – експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

Антиросійська коаліція, санкції, ізоляція Заходу та більш боєздатна армія змушують Кремль змінювати свої плани.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Яблонський, аналізуючи стратегію переговорів України щодо РФ у контексті останніх змін та зустрічей.

«Ми повинні розуміти, що у вересні 2014 року, так само, як і в лютому 2014 року, ми були іншими за силами не стільки дипломатії, скільки армії. Будь-які переговори базуються в першу чергу на ресурсах, здатних забезпечити той чи інший результат. Можна бути чудовим дипломатом, але якщо за дипломатією немає армії та підтримки, результат буде інший», – аналізує експерт.

Зараз, на його переконання, ситуація змінилася, тому й переговори з агресором стали предметними.

«Тривалі санкції та розуміння, що армія має сили, щоб дати відчутний опір агресору, мали важливе значення. Дипломатія спрацювала не лише в Парижі, але й на Генасамблеї за рахунок потужної антиросійської коаліції. РФ зрозуміла, що вже не має такої підтримки, й переговори стали більш предметними. У Путіна не було аргументів й він поїхав без прес-конференції навіть для своїх журналістів», – константував політолог.

Як відомо, в результаті переговорів лідерів «нормандської четвірки» в Парижі сторони домовилися про відведення озброєнь від лінії розмежування та проведення виборів за українськими законами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: