Путін продовжує шантажувати Україну – Безсмертний

Читать на русском
На переговорах «нормандської четвірки» в Парижі президент Росії Володимир Путін продовжував шантажувати Україну.

На переговорах «нормандської четвірки» в Парижі президент Росії Володимир Путін продовжував шантажувати Україну.

Про це в інтерв'ю «Главкому» повідомив представник України в тристоронній контактній групі з урегулювання збройного конфлікту на сході України Роман Безсмертний, передає «Слово і Діло».

За його словами, Путін продовжує робити вигляд, що він не має впливу на бойовиків так званих «народних республік».

Поки Україна відводить озброєння, бойовики це роблять лише на словах – спікер АПУкраїнська сторона почала відведення озброєнь калібром менше 100 мм, у той час, як відповідні кроки представників бойовиків на Донбасі поки документально не зафіксовані.

«Путін казав, що якщо він зможе, то він переконає Донбас це робити (виконувати домовленості – Ред.), а якщо в нього не вистачить аргументів, то повернемось на стартові позиції. У мене склалося враження, що це такий відтермінований шантаж», – сказав Безсмертний.

Також він повідомив, що вносити якісь зміни в закон про особливий статус ніхто не буде. Як стверджує Безсмертний, вже створена достатня база, щоб рухатися далі. «Проводимо вибори – і закон про особливий порядок автоматично вступає в дію», – доповнив він.

Крім того, Безсмертний сказав, що питання Криму завжди залишають за дужками, його демонстративно ігнорують або наводять у якості прикладу, щоб щось аргументувати або дезавуювати. Також, за його словами, Путін займає позицію торговця, кажучи, що «це можна продати» і тут у нього вистачить аргументів, щоб переконати бойовиків, а в інших питаннях – що «не може це продати», тому що не вистачає впливу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: