У Раді пропонують ввести електронний документообіг

Читать на русском
Троє народних депутатів України внесли законопроект, згідно з яким звичайні документи у Верховній Раді змінять на електронні.

Троє народних депутатів України внесли законопроект, згідно з яким звичайні документи у Верховній Раді змінять на електронні.

Відповідний проект закону зареєстрований під №3207, передає «Слово і Діло».

Ініціаторами введення електронного документообігу є спікер парламенту Володимир Гройсман, лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко та керівник фракції «Народного фронту» Максим Бурбак.

«Сьогодні я зареєстрував законопроект «Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України», який вводить в парламент електронний документообіг», – написав у Facebook Володимир Гройсман.

За словами голови Верховної Ради, дані зміни дозволять розміщувати на офіційному веб-сайті парламенту всі законопроекти, супровідні документи, а також порядки денні і т. д., які виносяться на розгляд до сесійного залу. Відповідно до законопроекту, про розміщення даних документів усім нардепам будуть завчасно повідомляти по електронній пошті з посиланнями.

«Тільки за 8 місяців 2015 року на забезпечення народних депутатів документами для розгляду на пленарних засіданнях було витрачено 14 865 кг паперу. Вчора під час екскурсії у Верховній Раді, журналісти на власні очі змогли побачити, яким чином там відбувається документообіг зараз. Це не лише дорого, але й повільно», – зазначив Гройсман.

Крім того, спікер Ради повідомив, що роздавати документи в паперових варіантах вже не будуть, але якщо нардепам буде потрібно отримати документ у паперовому вигляді, то для цього потрібно буде звернутися до Апарату Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: