Ще дві країни підтримали обмеження права вето

Читать на русском
Норвегія та Швеція підтримали французьку ініціативу в Раді безпеки ООН про обмеження права вето.

Норвегія та Швеція підтримали французьку ініціативу в Раді безпеки ООН про обмеження права вето.

Про це повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Ловен під час виступу на Генеральній асамблеї ООН заявив, що його країна підтримує зусилля щодо обмеження застосування права вето. Також цю ініціативу на Генасамблеї ООН підтримала і Норвегія.

Порошенко: припинення вогню – єдиний пункт Мінських домовленостей, якого дотримується РосіяПрезидент України Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація дотримується лише одного пункту Мінських угод – того, що стосується припинення вогню на Донбасі.

«Норвегія закликає усі країни приєднатися до пропозиції й підтримати «кодекс поведінки», щоб Рада безпеки могла рішуче діяти, коли йдеться про широкомасштабні злодіяння. Ми підтримуємо ініціативу Франції призупиняти право вето у таких ситуаціях», – заявила прем'єр-міністр Норвегії Ерна Солберг.

Нагадаємо, раніше постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв повідомив, що французьку ініціативу щодо обмеження права вето вже підтримали більше 100 країн-членів ООН. За його словами, дану пропозицію починають підтримувати все більше країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: