«Нормандська четвірка» все-таки розгляне «план Мореля»

Читать на русском
Так званий «план Мореля» щодо проведення виборів на окупованих територіях розглядається як наступний етап вирішення конфлікту на Донбасі.

Так званий «план Мореля» щодо проведення виборів на окупованих територіях розглядається як наступний етап вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат від фракції «Блока Петра Порошенко» Світлана Заліщук, повідомляє «Слово і Діло».

Заліщук уточнила, що дана інформація підтвердилася у кулуарах Генасамблеї ООН. За її інформацією, «план Мореля» буде обговорюватися завтра, 2 жовтня, на зустрічі у «нормандському форматі» у Парижі.

В самопроголошених «республіках» Донбасу вже готові перенести вибориУ самопроголошених Донецькій і Луганській народних республіках готові перенести дату місцевих виборів на 21 лютого 2016 року.

«Два питання, на які Президент, парламент і суспільство повинні дати відповідь, – коли і за яких умов ми готові проводити вибори для реінтеграції окупованих територій з новою владою, обраною там в рамках закону про місцеве самоврядування», – зазначила Заліщук.

Нардеп припускає, що на фоні заяв бойовиків самопроголошених республік про припинення війни, заяв Росії про видачу Надії Савченко після вироку суду, продемонстрованої стриманості Путіна на Генасамблеї та здатності домовлятися про Сирію, а також «бажання здихатись санкцій», причому не лише Росії, простір для маневру України сильно звузився.

«План Мореля» передбачає ухвалення Україною спеціального закону про вибори в сепаратистських регіонах. Основу даного плану, за деякими даними, розробили помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд і статс-секретар МЗС РФ Григорій Карасін. Завершив розробку документа координатор політичної підгрупи контактної групи з Донбасу П'єр Морель.

Нагадаємо, раніше лідери бойовиків самопроголошених республік на Донбасі призначили свої місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: