Бойовикам «ДНР» закон не писаний: терористи хочуть провести місцеві вибори на тиждень раніше

Читать на русском
Ватажок терористів «ДНР» заявив, що місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях відбудуться не 25 жовтня, як це анонсував Президент України, а 18 жовтня поточного року.

Ватажок самопроголошеної «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях відбудуться не 25 жовтня, як це анонсував Президент України, а 18 жовтня поточного року.

Про це йдеться у його заяві, яку сьогодні з ранку оприлюднили сепаратистські ЗМІ, передає «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «24».

За словами терориста Захарченко, вибори пройдуть «на підставі Закону України «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» в частині, що не суперечить «Конституції» і «законам ДНР».

18 жовтня, згідно з повідомленням, будуть обиратися голови міст і районів. Про вибори депутатів поки невідомо. «Для збереження основ політичного врегулювання будуть збережені встановлені довоєнними законами межі районів, міст, селищ і сіл, і виборчих дільниць, а також назви органів самоврядування та посад осіб, які обираються», – наголошується в тексті заяви.

Раніше Президент України Порошенко заявив, що місцеві вибори на Донбасі можна буде проводити тільки тоді, коли там стабілізується ситуація.

Він також повідомив, що зараз в парламенті обговорюється порядок проведення виборів на територіях, які контролюють бойовики на Донбасі. «Ми готові до діалогу. Наш парламент обговорює спеціальний закон про проведення місцевих виборів у цих регіонах», – зазначив Глава держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: