«ДНР» хоче дозволити Ахметову відновити роботу його заводів

Читать на русском
У керівництві самопроголошеної «ДНР» обговорюється питання про можливість дозволу для олігарха Ріната Ахметова відновлення роботи підконтрольних йому підприємств.

У керівництві самопроголошеної «ДНР» обговорюється питання про можливість дозволу для олігарха Ріната Ахметова відновлення роботи підконтрольних йому підприємств.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат і координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, пише «Слово і Діло».

За його словами, питання про відновлення на території Донецька, Макіївки та Єнакієвого роботи мережі АЗС «Паралель» і відділення банку ПУМБ (входять до складу СКМ) вже вирішене. Також до кінця поточного року може бути відновлена робота одного з підрозділів ДТЕК, який нібито буде зареєстрований на підконтрольній українській владі території й займатиметься експортом електроенергії в Росію.

Жебрівський хоче змусити Ахметова грати за правиламиНа Донбасі повинна сформуватися нова політична еліта, вважає глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Водночас на території, підконтрольній бойовикам «ДНР», представникам керівництва підприємств «Донецькспецсталь», «Донецький металопрокатний завод», «Норд», «Шахта ім. Засядька» та інших великих підприємств наполегливо пропонується «посилення співпраці» з фінансово-промисловою групою (ФПГ) одного з українських олігархів.

«В офшорних зонах і на території України реєструється кілька фірм, які надають зазначеним підприємствам значні суми кредитних коштів, обладнання, матеріали, сировину з відтермінуванням платежів. На їх основі формується заборгованість, яка погашається за рахунок передачі акцій підприємств створеним фірмам. Потім їх власники приймають рішення про об'єднання з даною ФПГ», – пояснив Тимчук.

Тиск з боку ФПГ здійснюється з використанням бандформування «Восток», бойовики якого блокують вивіз вантажів даних підприємств з території «ДНР». «Після завершення процесу об'єднання і передачі активів у розпорядження ФПГ, всі пасиви (заборгованості, бюджетні та податкові виплати тощо) залишаться на управляючих компаніях, які керували діяльністю підприємств до злиття з ФПГ», – додав нардеп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: